Downloads

 

Here you can download WinSetupFromUSB and updates of the tools included.

Please do not hotlink files, use this page if you want to post a link to the program. If you need to link to a specific version, you could use version number like this:

http://www.winsetupfromusb.com/downloads/#1-4

Or

http://www.winsetupfromusb.com/downloads/#old

WinSetupFromUSB 1.4 - 27.March.2014
WinSetupFromUSB 1.3 - 10.Jan.2014
WinSetupFromUSB 1.2 - 20.Dec.2013
WinSetupFromUSB 1.1 - 08.Dec.2013
WinSetupFromUSB 1.0 - 17.Oct.2013 (libwim-9.dll updated- 14.Nov.2013)
Previous versions

208 thoughts on “Downloads

 1. every time i try to download it just keeps taking me back to the previous page. I can’t download the program.

 2. Здравей Илко,
  много благодаря за бързия отговор и за махнатия имейл /не съм патила явно/ :D
  Наистина usb-то се вижда в биоса/AMIBIOS-VERSION 3.31a , дъно ASROCK – K7S41GX / като USB RMD-FDD,но нямам опция или поне аз не виждам,за да мога да го променя на USB -HDD по някакъв начин .При задаване на quick boot меню с F11 също виждам USB RMD-FDD и IDE -то само, като опции.
  Снощи видях отговорът ти и се опитах да следвам наставленията :)Би трябвало да съм го излъгала /макар че не съм сигурна дали ще мога да повторя упражнението/да стартира PLoP ,защото все пак стигнах до 4 фаза на инсталацията и там нещо зависна на черен екран с мигащ курсор само …оставих до сутринта и нямаше промяна- не тръгна.
  Бих искала да помоля, ако може за нещо като инструкциика за настройките, които трябва да се направят на PLoP,за да тръгне , защото не е лесно да се опитваш да стреляш в тъмното без да знаеш даже къде си :)Извинете невежия :)(учила съм и се занимавам с финанси и счетоводство) познанията ми в тази материя са от неволя и желание :)Като стартирам с F2 при рестарт и се отваря малко меню предполагам PLoP с няколко опцийки и мига на USB после зарежда loading EHCI driver searching on hosts
  host 1 port 3: device connected и толкова …помня , че някъде влязох в bootmanager …
  Пропуснах да кажа, че весрията, която ползвах на WinSetupFromUSB е 1.4, за която не можах да намеря инструкцийка/имам малко за версията 0.2.3 и каквото съм прочела по форумите/, но сложих както ми каза отметка на auto-format опцията при форматиране NTFS.
  Нямах много време снощи да се напъвам за 4-тата стъпка, но по – късно като се прибера след работа ще пробвам пак.Предполагам , че нещо там съм омотала партишъните …много ми се спеше,но ако не се справя и тази вечер , пак ще пиша. Още веднъж голямо благодаря за съпорта !
  Хубава вечер Ивелина

  • Като натиснеш F2 PLoP би трябвало след 5 секунди мисля сам да стартира USB флашката и да видиш подобно меню като в това ръководство:
   http://www.winsetupfromusb.com/add-multiple-windows-xp-2000-2003-sources/

   При теб появява ли се това меню?
   Ако да- продължавай смело нататък- избираш Windows XP/2003 Setup–>First Part of Windows… и би трябвало да стартира типичния XP инсталатор.
   Ако стигаш дотук, добра идея е да изтриеш всички дялове, ако нямаш ценна информация на тях и да създадеш нови, това по време на самата инсталация.

   След края на първата част на инсталацията, след като копира всички файлове, следва рестарт и вече можеш да стартираш направо от твърдия диск, не от USB.
   Ако всичко е наред инсталацията би трябвало да си продължи и след още един рестарт да имаш нов Windows.

   Ако имаш проблеми пиши докъде точно стигаш, стъпка 4 ми е малко неясно къде точно е :)
   И да, ползвай последната 1.4 версия към момента, 0.2.3 е много стара от оттогава има куп подобрения и поправки.

  • On the downloads page for each file there are checksums shown. Compare them using HashCheck for example with the files you downloaded. I’ve just downloaded WinSetupFromUSB-1-4.7z with a download manager and checksums matched.

   And please, do not post the same all over the place, one post is enough to be noticed and replied.

 3. Чудесно написана програма , кога ще имаме и графичен интерфейс ?

  • Здравей адаш :), имаш предвид стартиране команден ред с опции ли?
   За следващата 2.0 версия съм намислил много промени, едната е и стартиране от команден ред с опции, но в момента съм адски зает в работата.
   Надявам се до няколко месеца да се мога да се започна следващата версия, което ще включва и различни езици, променен интерфейс, на практика пренаписване от нулата.

Leave a Reply